domingo, 9 de febrero de 2014

Activitat 3.1 (Carolina i Adrià)

Exercici 1

1.- Quins són els factors principals que han fet augmentar l'esperança de vida a Catalunya durant el segle XX?
Els principals factors que han fet augmentar l’esperança de vida son: de tipus biològic (incorporació dels antibiòtics, hipotensors, diürètics, citostàtics), de tipus polític (nutrició, salubritat, habitatge i mesures de salut pública).
2.- Amb quins fets socioculturals i econòmics podríem relacionar aquests augment de l'esperança de vida.
Aquests fets tenen relació amb la segona guerra mundial ja que es van desenvolupar factors biomèdics (nous fàrmacs i nous procediments diagnòstics i quirúrgics), això va fer augmentar la esperança de vida.
3.- Fes una comparativa entre les tres esperances de vides, comenta les concordances o diferències que trobes que hi ha entre elles.
Les semblances, respecte a les tres taules les dones tenen més esperança de vida que els homes, i les diferencies son que a Catalunya l'esperança de vida és més alta que a la resta d'Espanya.

Exercici 2

1.- Fes un quadre comparatiu de la salut  amb aquestes imatges:
Dieta sana i equilibrada, tenint tots els aliments basics
En la seva dieta manquen aliments basics per una dieta sana i equilibrada
Te una actitud higiènica, es a dir, disposa de recursos per una bona higiene
Àmbits  insalubres i no disposa de recursos per a una bona higiene.

Hi ha contaminació física o química però no molt elevada.

Molta contaminació física i química al seu ambient.
Menys propensa a patir alguna malaltia hereditària.
Propensa a patir alguna malaltia hereditària.
Estil de vida sedentari i disposa de molts recursos
Estil de vida actiu disposa de pocs recursos

                                                                                 
Exercici 3

1.- La dieta mediterrània (què és? quins aliments en formen part? com afecta la salut humana?...)
La dieta mediterrània es més saludable que la majoria de altres dietes, es un tipus de dieta tradicional dels països que envolten el mar Mediterrani. Es basa en el consum de verdures, llegums, fruites, peix i oli d'oliva com a greix essencial.
També evita les malalties cardiovasculars, el càncer i demés patologies i redueix el nivell de colesterol en la sang.
2.- El menú del dia i les calories (proposeu diferents plats i receptes per a crear una dieta per tot un dia amb esmorzar, dinar, berenar i sopar. Cal una taula calòrica dels aliments més importants i calcular les calories aportades per cada aliment/plat i adequar la quantitat a menjar segons les necessitats calòriques diàries d'una persona de la vostra edat).
Esmorzar:
-Un got de llet amb cereals i una peça de fruita. Llet: 57c. Cereals: 233c. Fruita: taronja: 42c.
Dinar:
-Arròs blanc i una hamburguesa de pollastre. Arròs: 343c. Hamburguesa: 153c.
Sopar:
-Un plat de verdura, lleuger i una peça de fruita.

3.- Contesta el següent qüestionari vídeo.

1.   Com es diuen els aliments que, a més d’alimentar-nos, intenten millorar el nostre estat de salut?
Aliments funcionals que contenen bífidus 
 2.   Què són els omega3? Quin és el seu efecte en el nostre organisme?
L'omega3 són uns àcids grassos que el cos no pot fabricar i que per tant s'ha de ingerir a través de la dieta, la seva característica principal és la de contribuir a baixar el colesterol. 
 3.    Com es transporta el colesterol a la sang?
Es transporta amb el plasma sanguini.
 4.   Quin és l’origen dels problemes cardiovasculars? 
La sobre carga de greixos de les lipoproteïnes de baixa densitat, que les van
deixant en el recorregut al seu destí i provoquen que aquests greixos s’enganxin a
les parets de les venes.
5.    Quins són els greixos perillosos per al nostre aparell circulatori? 
Els greixos saturats, que són els que embruten més les venes.
6.   L’estrès pot per si sol provocar un infart?
No es diu que rara vegada pot produir-lo però, si que pot ser la gota que va fer
vessar el got. 
7.   Quins són factors de risc per patir un infart? 
El tabac, el colesterol i l'alta tensió fan emmalaltir el cor.
8.   Quin risc pot tenir el consum de peix
Alguns peixos contenen contaminants i químics en baixes quantitats.
9.   Amb quina freqüència es regenera la nostra pell?
Un cop al mes.
10.Quin % dels nostres àtoms es regenera cada any?
El 90%.
11.Per què la llet semi-desnatada és la més recomanable?
Perquè la llet semi-desnatada conté menys contaminants.
12.Es convenient pelar la fruita?
Si, pels bacteris que pugui tenir la pell.

No hay comentarios:

Publicar un comentario